Людям з порушення зору Звичайна версія

Уповноваженій особі Фонду гарантування заблокували доступ до приміщення неплатоспроможного АТ «Банк Велес»

11.12.2015

Уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів на ліквідацію АТ «Банк Велес» був заблокований доступ до приміщення цієї кредитно-фінансової установи на вул. Героїв Севастополя, 48 у Києві, яка зазначена, як юридична в установчих документах банку.

Нагадаємо, що 10 грудня 2015 року Національний банк України прийняв постанову №875/БТ «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ «Банк Велес». Цього ж дня, рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб № 219 «Про початок процедури ліквідації АТ «Банк Велес» та делегування повноважень ліквідатора банку» розпочато процедуру ліквідації АТ «Банк Велес» з 11 грудня 2015 року по 10 грудня включно 2017 року та призначено уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Юрія Северина.

Однак, 11 грудня 2015 року о 09 годині 00 хвилин, уповноважена особа Фонду та працівники Фонду гарантування, не змогли приступити до виконання своїх обов’язків, оскільки група осіб разом з головою правління АТ «Банк Велес» Сергієм Рабчуком заблокувала допуск представникам Фонду гарантування в приміщення за вказаною юридичною адресою. С.Рабчук пояснив свої дії тим, що банк вже не знаходиться у цьому приміщенні. Він не надав підтверджуючих документів щодо нової юридичної адреси банку.  

З метою відновлення законності та дотримання вимог законодавства України, уповноважена особа Фонду викликала наряд поліції. Правоохоронцям повідомили, що відбувалась активна протидія уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ «Банк Велес», який виконував покладені на нього службові обов’язки та мав законні, підтверджені повноваження.

Представники Фонду гарантування повідомили Національний банк про ситуацію, що склалася, а також подали заяву до Солом’янського РУМВС. Крім цього, готуються також заяви до інших правоохоронних органів.

Нагадаємо, що частиною другою статті 342 Кримінального кодексу України передбачено покарання за скоєння злочину у вигляді опору уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб під час виконання цими особами покладених на них обов'язків.

Про розвиток ситуації Фонд гарантування повідомлятиме на своєму сайті (www.fg.gov.ua).